Blöjeksem - läs om vad blöjeksem är, hur du lindrar och förebygger

Blöjeksem

Effigerm Baby Care förebygger och lindrar vid blöjeksem

Sprayen är alkoholfri och helt fri från konserveringsmedel. Det är bara att spraya och låt torka, varken kladdar eller svider.

Köp Effigerm Baby Care här

Köp Effigerm Baby Care online på apotea.se

Det är vanligt att spädbarn och även lite större barn besväras av blöjeksem. Det spelar ingen roll hur ofta blöjan byts, det är ändå lätt att huden runt stjärten och ljumskarna blir röd och irriterad.

Effigerm Baby Care används både för att förebygga och behandla blöjeksem.

Effigerm Baby Care är en mild, mjukgörande och återfuktande spray. Det är alltså ingen risk att huden blir torr när du använder sprayen.

Effigerm Baby Care spray förebygger , behandlar och lindrar vid blöjeksem och irriterad hud hos barn.

Vad är blöjeksem?
Tecken och symtom på blöjeksem.
Tips för att förebygga blöjeksem.
När och var behöver jag söka vård för blöjeksem?
Behandla blöjeksem med Baby Care spray.
Förebygg blöjeksem med Baby Care spray.
Fördelar med Baby Care spray.
Vad innehåller Baby Care spray.

Vad är blöjeksem?

När huden blir röd och irriterad i blöjområdet beror det oftast på att huden haft kontakt med kiss och bajs och att det blivit varmt och fuktigt. Det är särskilt vanligt förekommande när barnet har diarré, bajsar väldigt ofta eller har lös avföring. Det är också vanligare på sommaren när det ändå är varmt i luften och det så klart även blir extra varmt i blöjan då.

Bakterier, virus och svamp trivs väldigt bra i fuktiga och instängda miljöer, då frodas och förökas de.

Symtom på blöjeksem

  • Klåda, smärta och sveda.
  • Rodnad hud. Ibland glansig längst in i hudvecken.
  • Röda fläckar på huden där blöjan sitter.
  • Blir utslagen som öppna sår som vätskar för du söka kontakt med vården.

Är utslagen lindriga är det för det mesta inte smärtsamt, men det kan utvecklas till allvarligare problem. Det kan göra ont när du rör vid barnet och när du tvättar och torkar stjärten.

Tips för att förebygga blöjutslag och blöjeksem

  • Byt blöja ofta, och alltid så snart som möjligt efter att barnet har bajsat.
  • Lufta stjärten så ofta och så länge som det går.
  • Torka torrt eller låt lufttorka efter att du tvättat stjärten. Klapptorka försiktigt istället för att gnida med en handduk.
  • Använd helst bara ljummet vatten när du tvättar barnets stjärt. Är det svårt att få bort t ex bajs så kan du förslagsvis använda en mild olja.
  • Spraya med Effigerm Baby Care i både förebyggande och behandlande syfte. Om stjärten redan är röd är sprayen också läkande. Sprayen förebygger blöjutslag genom att den renar huden från svamp, virus och bakterier så att de inte kan föröka sig och inte få fäste i huden. Sprayen kan användas från 0 år och är både återfuktande och mjukgörande.

När och var behöver jag söka vård vid blöjeksem och irriterad hud hos min bebis?

Oftast går besvären över av sig självt och genom egenvård med t ex Baby Care sprayen. Men om besvären inte minskar eller om de blir värre, efter några dagars behandling, bör du kontakta din barnavårdscentral (BVC) eller en vårdcentral.

Källa bl a 1177.se

Effigerm Baby Care bebis med blöja. Spraya på hud med blöjeksem eller annan irriterad bebishud.

Förebygg blöjeksem med Effigerm Baby Care spray

Naturligt innehåll, få ingredienser.

Eftersom sprayen renar huden från svamp, bakterier och virus som kan orsaka blöjeksem och irritation är den utmärkt att använda i förebyggande syfte. Vid blöjbyte är det enkelt att spraya i området och låta torka, inget kladd med salvor. Sprayen är både effektiv och skonsam.

Effigerm Baby Care är bl a effektiv mot svampen candida som är en vanlig orsak till blöjeksem och irriterad hud hos blöjbarn.

Sprayen är helt naturlig då den innehåller samma ämne som kroppens egna immunförsvar använder för att bekämpa bakterier, virus och svamp.

Glad bebis utan blöjeksem.

Behandla och lindra blöjeksem med Effigerm Baby Care spray

Lugnande och mjukgörande.

Effigerm Baby Care sprayen är även läkande och behandlande och är därför mycket lämplig att använda då huden redan är röd och irriterad ochom blöjeksem redan uppstått.

Att huden börjar bli röd och irriterad kan vara ett förstadie till blöjeksem. Det är då ännu viktigare att få bort svamp och bakterier så att besvären inte utvecklar sig till ett plågsamt blöjeksem.

För att behandla och lindra blöjeksemet och irritationer sprayas Effigerm Baby Care på huden. Dels rengörs huden från svamp och bakterier, dels lindras och läks huden.

Nyfiken bebis.

Effigerm Baby Care spray lindrar och läker även annan irriterad hud

Lugnande och mjukgörande.

Förutom i blöjområdet är det vanligt med irritation i små bebisars hudveck, t ex i nacken och knäveck. Här är det lätt att det uppstår klåda och irritation, särskilt på sommaren då det är varmt. Fukten stannar kvar i hudvecken och svamp och bakterier har lättare att frodas i fuktig och varm miljö.

Baby Care spray används för att både förhindra och läka irritationer i hudveck. Spraya på huden och låt torka. Det känns även svalkande och skönt för bebisen under varma sommardagar.

Effigerm Baby Care spray förpackning, enkel att använda vid blöjeksem och irriterad hud hos barn

Effigerm Baby Care är enkel och skonsam att använda

Behandling av blöjeksem och röd irriterad hud hos bebisar och små barn kan vara både smärtsamt och svårt om det är salvor och krämer som ska masseras in på redan öm och kliande hud. Med Effigerm Baby Care sprayar du huden 2-3 gånger och vätskan får torka in, det varken svider eller kladdar!

Hygienisk förpackning

Fördelen med Effigerm Baby Care spray är också att den är hygienisk att använda. Det blir inget kladd som det blir med salvor, där det oftast blir rester kvar vid öppningen, där det lätt fastnar smuts. Sprayflaskan för Baby Care är specifikt framtagen för att innehållet ska hålla länge även efter att den öppnats. Och i och med att det är just spray som du som applicerar den aldrig berör så är nivån på hygienen optimal.

Fördelar med Effigerm Baby Care spray

Sprayen kan användas från 0 år.
Den innehåller bara naturliga ämnen.
Få ingredienser.
Svamp- och virushämmande, bakteriedödande.
Alkoholfri.
Fri från konserveringsmedel.
100% fri från parabener.
Sprayen är hypoallergen, vilket betyder att den är särskilt framtagen för att minska riskerna för allergiska reaktioner när den används.
Lång hållbarhet även efter att den är öppnad. Flaskan är speciellt utformad för att sprayen ska hålla länge.
Hygienisk förpackning.
Räcker till ca 999 sprayningar.

Nu har vi testat denna fantastiska spray! Jag var över förväntan nöjd! Vera har inte haft röd rumpa en enda dag, sååååå skönt att slippa alla salvor som kletar och speciellt nu under sommaren då de blir så varmt i blöjan. När sprayen var slut så testade jag att köpa en rumpspray från ett annat märke, men den funkade inte alls. Fick smörja med salva ett par gånger i veckan. Så jag beställde eran spray på apotea. Både min sambo och jag är jättenöjda med sprayen. Vi har absolut inget att klaga på!
Jag har tipsat min BVC om denna spray och hon skulle tipsa vidare om denna.
Så tack för en jättebra produkt som funkar!
Hanna

Läs ännu fler omdömen och recensioner av Effigerm Baby Care här!

Vad innehåller Effigerm Baby Care?

Det aktiva ämnet i Effigerm Baby Care gelspray är Hypoklorsyra (0,026%). Hypoklorsyra förekommer naturligt i kroppen och är det ämne som våra vita blodkroppar producerar för att bekämpa bakterier, virus och infektioner. Den är biologiskt nedbrytbar och ger därmed inga skador på varken miljö eller människa. Hypoklorsyran utvecklar inte heller någon resistens hos bakterier, virus och svamp.

Resterande innehåll är joniserat (renat) vatten, natriumklorid (koksalt). Samt natrium magnesium fluorosilikat gel och monkaliumfosfat, vilket är samma förtjockningsmedel som används i t ex barnmat och modersmjölksersättning.

Köpställen Effigerm Baby Care

Effigerm Baby Care 150 ml gelspray finns att köpa på Kronans Apotek, både online och i butik. Samt online på apotea.se.

Effigerm Baby Care spray förebygger, lindrar och behandlar blöjeksem och röda rumpor.

Nordic Consumer Health AB, mindre logga med uppvik.
Scroll to Top